SSRK Södra

Reportage 2012

Tisdagen den 23 oktober var vi hos Jeppe Stridh på Hundägarskolan i Veberöd

Även denna gång var vi ca 30 talet medlemmar samt ytterligare några av Jeppes egna adepter och vi fick en underhållande och tankeväckande föreläsning!

Jeppe berättade också om hur han började med Spaniel och Retriever och importerade de också ett stort antal av dessa från England. Jeppe poängterade också följande: ”Att ha en bra apportör eller en duktig hund som som jobbar under bössan är en viktig och rolig del av jakten. Att tillika ha en trevlig familjehund som är lycklig och lydig 7 dagar i veckan är det samma som en trevlig hundhållning i det vardagliga.”

Tyvärr blev det inga egna bilder tagna ikväll så bilderna är hämtade från Jeppe!

Vi har fått nedanstående text från Jeppe att lägga in här på hemsidan:

Tack till er som tog er tid att besöka oss i Veberöd. Det är alltid trevligt att träffa personer som har samma intresse som en själv. Spaniels och Retrievers ligger mig varmt om hjärtat då dessa raser är mycket användbara och då inte minst i Skåne.

Hoppas att kvällen gav er lite att tänka på när det gäller era fyrbenta vänner och relationen mellan er och er hund.

Vill också uppmana er till att visa ”framfötterna” lite mer i olika publika sammanhang. Jag vet att ni har en gedigen kunskapsbank bland era medlemmar!! För att få igång ett bra intresse och träningsgrupper så måste man synas. De senaste åren har ni i mina ögon varit alldeles för anonyma till trots er gedigna kunskap om era hundar och träning.

Vänliga hälsningar och lycka till med er verksamhet.
Jeppe


Måndagen den 24 september höll Sten Christoffersson ett föredrag på Ekerödsrasten på temat:

Valpfostran och apportering

hur du genom en tidig träning får en lydig och arbetsvillig hund

 Vi var ca 35 glada medlemmar som hade samlats och fick lyssna på Stens visdom och titta på hans härliga bilder. Stens filosofi bygger på att ”lära valpen goda vanor” och det börjar man med tidigt. Det är lika svårt att få bort goda vanor som det är att få bort dåliga vanor – tänk på det!

Efteråt fick vi tid för att ställa frågor!

Tack för en givande och intressant kväll Sten!


Certifiering av provledare i Nymölla

Helgen 7-8 juli utbildades de första certifierade provledarna i södra avdelningen. Allt enligt de nya riktlinjerna fastställda av HS.


Från vänster: Lennart Hansson, Huaröd; Viveka Brännström, Ramdala; Åsa Simonsson, Löberöd; Annika Edvardsson, Bräkne-Hoby; Micke Svensson, Åhus; Niklas Brännström, Ramdala

mvh Bosse Ferm


”Åskådare” på utbildningen!


Lördagen 12 maj hade Södra avd genom Jörgen Sandberg anordnat en träff för spaniel intresserade.

Jörgen pratade under rubriken” Från valp till vuxen hund” med inriktning på människan som skall försöka styra sin hund i tidig ålder mot sin målsättning.

Med tips och händelser inom ämnet. Ett tjugofemtal hade mött upp, detta hölls i Råby Bygdegård i Bromölla. SSRK Södra bjöd deltagarna på fika.


En torsdag kväll i mars var vi ett lite exklusivt gäng hundägare på besök hos Lundabygdens Djursjukhus Rehab avdelning

Rehabansvarig Madeleine Engstig tog emot och vi fick höra hur man undviker skador vid träning och jakt, hur rehabiliteringen kan gå till om olyckan är framme.

Vi fick också höra hur man på ett bra sätt kan bygga upp sin hunds fysik. Madeleine visade oss också en del av de tekniska hjälpmedel som idag finns till hund – bl a Water Treadmill, Vibrosfär, akupunktur och Biolight.

Det var en riktigt trevlig och givande kväll!

Tack Madeleine och bruna labben Qrizie som var demo hund!!