SSRK Södra

Presentation av styrelsen 2016

AnnaOrdförande – Anna von Blixen-Finecke
I min roll inom SSRK vill jag kunna påverka hur vi använder och bedömer våra jakthundar samtidigt som jag önskar att sprida våra aktiviteter inom SSRK till fler medlemmar.Jag bor tillsammans med min man, 4 jaktlabradorer och en Borderterrier på en gård utanför Blentarp. Jag jagar själv och använder alla våra hundar i praktisk jakt. Min fokus med hundarna är därmed mest retrieverträning och jag startar gärna på jaktprov som jag tycker är en utmärkt sporre för att träna.
Jaktansvarig retriever – Niclas Brännströmniclas
Jag heter Niclas Brännström och är från årsmötet 2015 retrieveransvarig i SSRK Södra och har ansvaret för den jaktprovsverksamhet med A-prov, B-prov och C prov som bedrivs inom klubben.Jag bor på Möcklö utanför Karlskrona tillsammans med min hustru Viveka och just nu fyra hundar (tre labradorer och en springer spaniel). Jag har som mitt största intresse jakt av alla de slag. Jag tränar tillsammans med flera andra trevliga retrieverägare en gång i veckan och så fort det går och passar med mina hundar, startar jag på prov, både A, B och C-prov och har startat dem i alla klasser. Under höstarna åker jag ner till Skåne och hjälper till med apporteringen på flera gods. Jag är certifierad provledare och genomför ett B-prov och ett C-prov varje år. Jag har också dömt några C-prov. Jag är också viltspårdomare och skötte i många år eftersöken åt polisen i östra Blekinge.Jag vill fortsätta att arbeta för att utveckla den jakthund som retrievern är och hoppas och tror att jag genom mitt engagemang i SSRK Södra kan göra det.
JenniferKassör – Jennifer Kolm
Jag är nu kassör  i klubben och bor i Ljunghusen. Min hundbakgrund är inom brukshundklubben men år 2011 köpte jag min första jaktlabrador. Nu har vi två stycken i familjen. Jag tycker att det är väldigt roligt att träna jaktapportering då det verkligen handlar om att använda hundens medfödda egenskaper på rätt sätt. Jag håller även på med tävlingslydnad.Jag tycker att det är väldigt roligt att vara ideellt engagerad då man träffar många med samma intresse samtidigt som man lär sig oerhört mycket om verksamheten. Min stora drivkraft är att vi i Södra avdelningen ska lyckas göra vår verksamhet tillgänglig för fler så att fler retrievrar och spaniels får arbeta med det de en gång i tiden avlades fram för.
Sekreterare
Jag heter Petra Ingemansson och bor strax utanför Helsingborg.
Hemma har jag två jaktlabradorer som jag bl a jagar med men är annars mest engagerad i Helsingborgs Brukshundklubb, vilket vi ju måste ändra på!
Petra är tävlingsledare inom MH, MT och numera också SSRK’s FB-R och  har tävlat lydnad med sina hundar.
Petra är duktig instruktör men har hittills mest hållit sig i bakgrunden som assistent. Petra är bl a ordförande för den fackliga klubben på sitt jobb och har suttit i Labrador södras styrelse som utbildningsansvarig.
Föreningsfrågor har jag alltså på sina fem fingrar.
Utbildningsansvarig20140310 165
Lisa Hansson
heter jag som nu är utbildningsansvarig. Jag bor på ett torp i skogen, i lilla Påbro sydost om Hässleholm. Mitt intresse för hund och jakt kombinerades när jag köpte min första retriever. Tycker det är lika roligt att jaga med hund som att träna och gå prov.Som engagerad i styrelsen vill jag arbeta för att alla medlemmar vet vilka möjligheter som finns inom SSRK när man vill arbeta med sin retriever. I förlängningen vill jag att det engagemang och kunskap som finns i klubben når ut till nya och oerfarna retrieverägare och inspirerar dem till att arbeta med sin hund. Jag vill även verka för att utbildningar och prov har en tydlig praktisk förankring, då jag ser detta som viktigt både ur avelssynpunkt och som inkörsport till jaktintresset.
Ebba Petersson – suppleantebba
Jag heter Ebba Petersson och är 23 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo ute på en gård i Sövestad, Ystad.  Jag jobbar på en gård som grisskötare där jag går på heltid inne i grisningen. Min lediga tid spenderar jag på hästryggen eller med hunden.  Jag har en häst som jag både tävlar och tränar hoppning flitigt.Jag är uppväxt med hundar och jakt där vi har använt hundarna i träning och i praktisk jakt. 2014 köpte jag min första egna jaktlabrador. Provdelen är helt ny för mig men den har gett mig ett nytt intresse.
Jag tycker både det är kul och intressant att få möjlighet att komma med i styrelsen.  Eftersom jag är ny med ett brinnande intresse, hoppas jag att kunna få utvecklas och få nya erfarenheter.  Hoppas att min utveckling kan göra skillnad inom klubben.
Sofia Larsson – Suppleant, PR-
ansvarig
sofia
Jag heter Sofia Larsson och är sedan något år hemflyttad till föräldragården utanför Färingtofta i nordvästra Skåne. Jag skaffade min första labrador 1995 och blev fast för rasen. Då min sambo delar intresset för jakt och hundar, så finns det i skrivande stund sex labradorer och en spaniel i flocken. Jag tycker att apporteringen och arbetet på jakterna är det som är överlägset viktigast och roligast, men prov och tävlingar ger en extra krydda åt hundlivet. Jag var B-provledare under flera år och har prövat det mesta inom SSRK’s verksamhet, både som deltagare och funktionär på såväl A-, B- som C-prov. Därtill har jag i egenskap av veterinär varit knuten till Labradorklubbens avelsråd under många år, men detta blir mitt första styrelseuppdrag.