SSRK Södra

Presentation av styrelsen 2017

berraOrdförande – Bartek Brejski
Jag som fått förtroendet att vara ordförande i SSRK Södra heter Bartek Brejski.
Delar livet med min sambo Lina på en liten gård i skogarna utanför Tollarp tillsammans med våra hundar och hästar.  Jakt är en stor del av våra liv och framförallt fågeljakt som tydligt avspeglas av vår hundflock som består av tre labradorer, en springer och en cockerspaniel men även en tysk jaktterrier till våra egna klövviltsjakter.
För egen del är både hund och jakt som bäst när man får jaga över en spaniel och det är också inom spaniel jag har min bakgrund i SSRK, både från att själv starta hund på och att arrangera prov.Min målsättning i styrelsen att är att stötta det fantastiska arbete våra områdesansvariga gör och arbeta för ett fortsatt stort utbud av aktiviteter med hög kvalitet för våra medlemmar.
niclasJaktansvarig retriever, vice ordförande – Niclas Brännström
Jag heter Niclas Brännström och är från årsmötet 2015 retrieveransvarig i SSRK Södra och har ansvaret för den jaktprovsverksamhet med A-prov, B-prov och C prov som bedrivs inom klubben.Jag bor på Möcklö utanför Karlskrona tillsammans med min hustru Viveka och just nu fyra hundar (tre labradorer och en springer spaniel). Jag har som mitt största intresse jakt av alla de slag. Jag tränar tillsammans med flera andra trevliga retrieverägare en gång i veckan och så fort det går och passar med mina hundar, startar jag på prov, både A, B och C-prov och har startat dem i alla klasser. Under höstarna åker jag ner till Skåne och hjälper till med apporteringen på flera gods. Jag är certifierad provledare och genomför ett B-prov och ett C-prov varje år. Jag har också dömt några C-prov. Jag är också viltspårdomare och skötte i många år eftersöken åt polisen i östra Blekinge.Jag vill fortsätta att arbeta för att utveckla den jakthund som retrievern är och hoppas och tror att jag genom mitt engagemang i SSRK Södra kan göra det.
lisa-lyhagenKassör – Lisa Lyhagen
Lisa heter jag och är ny kassör i SSRK södra. Jag har två buslabbar som heter Spike och Taggis som jag apporterar, spårar och jagar med. Jag är även nyutbildad provledare och ser framemot att hålla retriever prov.
ebbaSekreterare – Ebba Petersson
Jag heter Ebba Petersson och är 23 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo ute på en gård i Sövestad, Ystad.  Jag jobbar på en gård som grisskötare där jag går på heltid inne i grisningen. Min lediga tid spenderar jag på hästryggen eller med hunden.  Jag har en häst som jag både tävlar och tränar hoppning flitigt.Jag är uppväxt med hundar och jakt där vi har använt hundarna i träning och i praktisk jakt. 2014 köpte jag min första egna jaktlabrador. Provdelen är helt ny för mig men den har gett mig ett nytt intresse.
Jag tycker både det är kul och intressant att få möjlighet att komma med i styrelsen.  Eftersom jag är ny med ett brinnande intresse, hoppas jag att kunna få utvecklas och få nya erfarenheter.  Hoppas att min utveckling kan göra skillnad inom klubben.
Jaktansvarig spaniel – Sofi Rosén
Utbildningsansvarig20140310 165
Lisa Hansson

heter jag som nu är utbildningsansvarig. Jag bor på ett torp i skogen, i lilla Påbro sydost om Hässleholm. Mitt intresse för hund och jakt kombinerades när jag köpte min första retriever. Tycker det är lika roligt att jaga med hund som att träna och gå prov.Som engagerad i styrelsen vill jag arbeta för att alla medlemmar vet vilka möjligheter som finns inom SSRK när man vill arbeta med sin retriever. I förlängningen vill jag att det engagemang och kunskap som finns i klubben når ut till nya och oerfarna retrieverägare och inspirerar dem till att arbeta med sin hund. Jag vill även verka för att utbildningar och prov har en tydlig praktisk förankring, då jag ser detta som viktigt både ur avelssynpunkt och som inkörsport till jaktintresset.
beritUtställningsansvarig – Berit Persson Qvist
sofiaSuppleant, PR-ansvarig, kontaktperson Apportören – Sofia Palmqvist
Jag heter Sofia Palmqvist och är sedan något år hemflyttad till föräldragården utanför Färingtofta i nordvästra Skåne. Jag skaffade min första labrador 1995 och blev fast för rasen. Då min man delar intresset för jakt och hundar, så finns det i skrivande stund sex labradorer och en spaniel i flocken. Jag tycker att apporteringen och arbetet på jakterna är det som är överlägset viktigast och roligast, men prov och tävlingar ger en extra krydda åt hundlivet. Jag var B-provledare under flera år och har prövat det mesta inom SSRK’s verksamhet, både som deltagare och funktionär på såväl A-, B- som C-prov. Därtill har jag i egenskap av veterinär varit knuten till Labradorklubbens avelsråd under många år, men detta blir mitt första styrelseuppdrag.
Suppleant – Jonas Brink

Uppdrag utanför styrelsen – Viltspåransvarig

malin-viltsparMalin Persson
Jag är en riktig hundnörd som är väldigt intresserad av hundens etologi och genetik, samt såklart arbete med hund. Jag har haft spaniel sedan 2002 – först cocker spaniel och senaste tillökningen är en engelsk springer spaniel. Vi tränar och tävlar i viltspår, specialsök, rallylydnad och lydnad samt lite utställning. Vi ägnar oss även en del åt spanieljaktträning.

 

Malin har hjälp av Ulrika Hall

ulrika-viltsparUlrika Hall
Hundar har varit mitt stora intresse sedan barnsben och jag har under åren hunnit med en hel del kurser och föreläsningar. Under ett par år förekom jag flitigt som figurant på MH. Jag har precis avslutat SKK’s Uppfödarutbildning och Hundars beteende. Jag är väldigt intresserad av hundars mentalitet och anatomi så det kombinerat med fysträning står som nästa steg i min vidareutbildning.
Jag tränar viltspår, jaktapportering, rallylydnad och nosework med våra två hundar, en tollare och en ridgeback. Vi ägnar oss även åt utställning. Jag har så smått börjat tävla i nybörjarklass i rallylydnad och klass 1 i Nosework. Vår tollare blev Svensk Viltspårchampion 2016 och Svensk och Dansk Utställningschampion 2017. Målet är att även vår ridgeback ska göra det sista provet i öppen klass detta året. Jag har även äran att träna andras hundar inför deras viltspårprov.