SSRK Södra

Kurser

På denna sida hittar du kurser som avdelningen anordnar eller förmedlar. För frågor kontakta personen för aktuell kurs eller utbildningsansvarig Ingela Gudmundson: utb@ssrksodra.com


SSRK Södra välkomnar till ringträning med Tina Gavling 30 april

 

Tina Gavling är grundare och driver Göteborgs Hundkoncern. Utöver detta driver hon även   Kungliga Hundar, Göteborgs Hundarena och Royal Dog Education. Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning. Tina har även skrivit boken ”Utställning med sikte inställt på Best In Show”.

Om hon får välja ut en sak i sin hundträning som det viktigaste så är det mottot: ”Ha så kul på din hundträning att du knappt kan bärga dig till nästa tillfälle.” Det absolut viktigaste med hundträning är att den blir av och att du och din hund har kul tillsammans. Med träning kommer framgång. Med rätt förutsättningar kommer ni känna er oslagbara.

 

 

Datum: Lördag 30 april

Plats: MöllerGårdens Hundcenter, Ausås mölleväg 39, Ängelholm

 

Kurs 1: Tema Stadga och hantering, kl 9-12

Hur får man hunden att stå stilla med attityd? Hur ska hunden stå, vart ska tyngdpunkten ligga och hur ska jag som handler stå för att framhäva hunden bäst? Vad ska jag tänka på när jag belönar min hund, hur/var/när och med vad gör jag det bäst?

 

Kurs 2: Tema Rörelser, kl 13-16

Här tittar vi på hundens rörelser-hur kan vi få hunden att röra sig optimalt i en utställningsring och få hunden att ligga i raka linjer och vara följsam men ändå med fria rörelser. Hur får vi hunden att röra sig med attityd/tryck/glädje och vad kan vi göra för att påverka hundens rörelser till det bättre? Vad ska jag tänka på när jag belönar min hund, hur/var/när och med vad gör jag det bäst?

 

Kostnad:

695 kr/kurs

Paketpris för båda kurserna: 1195 kr

 

Max 8 personer/kurs

 

Anmälan:
Görs via mail till utstall@ssrksodra.com senast 17 april och är bindande. I anmälan anger ni ert medlemsnummer och vilken kurs ni vill anmäla er till. Efter sista anmälningsdagen kommer ni att få betalningsinformation. Först till kvarn gäller.

Frågor besvaras via utstall@ssrksodra.com

Med reservation för eventuella restriktioner och för få anmälda.

Varmt välkomna!


 

SSRK Södra inbjuder till en spårhelg för Helena Lyckoskog 6-8 maj

 

Helena Lyckoskog är viltspårdomare och eftersöksjägare och utbildar inom båda fälten. Hon brinner för att skapa förståelse för hur hundar fungerar i spåret och hur vi som förare bäst för hunden på individnivå. Varje år dömer och tränar hon över tusen olika hundar i viltspår samt håller föreläsningar och kurser över hela Norden. En av hennes största drivkrafter är att ge hundförare den kunskap som behövs för ett mer lyckat resultat i spåret. Hon har givit ut två böcker, Viltspår & Eftersök samt Med passion för det vilda. 

 

 

Föreläsning:

Hur ska vi föra vår hund i spåret?

Hur löser vi de vanligaste problem som kan dyka upp?

Hur påverkar jag min hund i spåret, på gott och ont?

Frågestund.

 

Om viltspårkursen:

Vi fördjupar oss i olika moment, lär oss att läsa och föra vår hund på bästa sätt och ser hur vårt arbete som förare påverkar.

Vi fokuserar på markeringar, lägger spår med skor, spår utan klöv samt lägger på störningar mm, allt för att förbereda oss inför de nordiska spåren, men även för att få lite variation i träningen inför de svenska proven.

 

Eftersök/avancerad spårkurs:

Vad skiljer viltspår och eftersök?

Vi lär oss hur vi på roliga och enkla sätt kan försvåra vår träning. Vi går in på detaljnivå i övningar som ger noggrannhet och motivation. Vi testar hårda spår, sprayade spår, bollspår mm.

 

Datum: 6-8 maj 2022

Plats: Kågeröd

Fredag 6/5: Vi anpassar starttiden efter hur dags ni har möjlighet att vara på plats. Kan vi så tar vi föreläsningen på eftermiddagen, annars blir det på kvällen.

Lördag 7/5: Kl 9.00-12.30 resp 13.30-17.00 (en grupp fm och en grupp em)

Söndag 8/5: Kl 9.00-12.30 resp 13.30-17.00 (en grupp fm och en grupp em)

 

Kostnad:

  1. Föreläsning fredag samt plats med hund lördag-söndag: 1750 kr, max 6 platser/grupp
  2. Föreläsning fredag samt observatörsplats lördag-söndag: 650 kr, max 10 platser/grupp
  3. Enbart föreläsning fredag: 250 kr

 

Anmälan:
Görs via mail till viltspar@ssrksodra.com senast 10 april och är bindande. I anmälan anger ni ert medlemsnummer och vilket alternativ (1, 2 eller 3) som ni vill anmäla er till. Efter sista anmälningsdagen kommer ni att få betalningsinformation. Först till kvarn gäller.

Frågor besvaras via viltspar@ssrksodra.com

Med reservation för eventuella restriktioner och för få anmälda.

Varmt välkomna!