SSRK Södra

Presentation av styrelsen 2015

Anna Ordförande – Anna von Blixen-Finecke

I min roll inom SSRK vill jag kunna påverka hur vi använder och bedömer våra jakthundar samtidigt som jag önskar att sprida våra aktiviteter inom SSRK till fler medlemmar.

Jag bor tillsammans med min man, 4 jaktlabradorer och en Borderterrier på en gård utanför Blentarp. Jag jagar själv och använder alla våra hundar i praktisk jakt. Min fokus med hundarna är därmed mest retrieverträning och jag startar gärna på jaktprov som jag tycker är en utmärkt sporre för att träna.

niclas Jaktansvarig retriever – Niclas Brännström

Jag heter Niclas Brännström och är från årsmötet 2015 retrieveransvarig i SSRK Södra och har ansvaret för den jaktprovsverksamhet med A-prov, B-prov och C prov som bedrivs inom klubben.

Jag bor på Möcklö utanför Karlskrona tillsammans med min hustru Viveka och just nu fyra hundar (tre labradorer och en springer spaniel). Jag har som mitt största intresse jakt av alla de slag. Jag tränar tillsammans med flera andra trevliga retrieverägare en gång i veckan och så fort det går och passar med mina hundar, startar jag på prov, både A, B och C-prov och har startat dem i alla klasser. Under höstarna åker jag ner till Skåne och hjälper till med apporteringen på flera gods. Jag är certifierad provledare och genomför ett B-prov och ett C-prov varje år. Jag har också dömt några C-prov. Jag är också viltspårdomare och skötte i många år eftersöken åt polisen i östra Blekinge.

Jag vill fortsätta att arbeta för att utveckla den jakthund som retrievern är och hoppas och tror att jag genom mitt engagemang i SSRK Södra kan göra det.

Jennifer Sekreterare – Jennifer Kolm

Jag är sekreterare i klubben och bor i Ljunghusen. Min hundbakgrund är inom brukshundklubben men år 2011 köpte jag min första jaktlabrador. Nu har vi två stycken i familjen. Jag tycker att det är väldigt roligt att träna jaktapportering då det verkligen handlar om att använda hundens medfödda egenskaper på rätt sätt. Jag håller även på med tävlingslydnad.

Jag tycker att det är väldigt roligt att vara ideellt engagerad då man träffar många med samma intresse samtidigt som man lär sig oerhört mycket om verksamheten. Min stora drivkraft är att vi i Södra avdelningen ska lyckas göra vår verksamhet tillgänglig för fler så att fler retrievrar och spaniels får arbeta med det de en gång i tiden avlades fram för.

Martina Utbildningsansvarig – Martina Hansson

Jag heter Martina och bor i Malmö med mina 2 katter och 4 jaktlabradorer.

Jag håller på mycket med djur, både i arbetet och på fritiden. Jag tränar en hel del tävlingslydnad och har där en hund i elitklass. Jag går också en del jaktprov, både A- och B-prov och använder hundarna flitigt i praktisk jakt.

I styrelsen sitter jag med för första gången och är utbildningsansvarig. Än så länge är det väldigt mycket ny information för mig och förstås och jag ser fram emot ett lärorikt år med utveckling av klubben!

lena Suppleant, jaktansvarig spaniel – Lena Ekström

Jag heter Lena Ekström och bor i Sjöbo. Jag har 3 st springerspaniels. Jag tränar, tävlar och jagar klassisk spanieljakt med mina hundar.

Jag är spanielansvarig i SSRK Södra. I styrelsen är jag suppleant och mitt absolut viktigaste och roligaste arbete är att utveckla Spanielverksamheten i södra regionen.