SSRK Södra

170703 Ny Viltspåransvarig

Vi är otroligt glada över att vår viltspårverksamhet återigen är igång. Vi har fått två härliga förmågor som tagit över ansvaret och kommer driva verksamheten framåt.

Malin Persson och Ulrika Hall kommer att arrangera ordinarie prov, samordna våra rörliga prov och hantera alla frågor som rör Viltspår i SSRK Södra.

/ ordf Berra


Presentation:

malin-viltsparMalin Persson

Jag är en riktig hundnörd som är väldigt intresserad av hundens etologi och genetik, samt såklart arbete med hund. Jag har haft spaniel sedan 2002 – först cocker spaniel och senaste tillökningen är en engelsk springer spaniel.

Vi tränar och tävlar i viltspår, specialsök, rallylydnad och lydnad samt lite utställning. Vi ägnar oss även en del åt spanieljaktträning.

Malin har hjälp av Ulrika Hall

ulrika-viltsparUlrika Hall

Hundar har varit mitt stora intresse sedan barnsben och jag har under åren hunnit med en hel del kurser och föreläsningar. Under ett par år förekom jag flitigt som figurant på MH. Jag har precis avslutat SKK’s Uppfödarutbildning och Hundars beteende. Jag är väldigt intresserad av hundars mentalitet och anatomi så det kombinerat med fysträning står som nästa steg i min vidareutbildning.

Jag tränar viltspår, jaktapportering, rallylydnad och nosework med våra två hundar, en tollare och en ridgeback. Vi ägnar oss även åt utställning. Jag har så smått börjat tävla i nybörjarklass i rallylydnad och klass 1 i Nosework. Vår tollare blev Svensk Viltspårchampion 2016 och Svensk och Dansk Utställningschampion 2017. Målet är att även vår ridgeback ska göra det sista provet i öppen klass detta året. Jag har även äran att träna andras hundar inför deras viltspårprov.